Αλληλεγγύη τρόπος ζωής

Ο Τηλέμαχος Χαμζαδάκης λόγω της δουλειάς , είναι γιατρός, αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά τις συνέπειες που άφησε και αφήνει η Κρίση τα τελευταία έξι χρόνια στις ζωές των ανθρώπων. «Τουλάχιστον αυτές τις μέρες να θυμηθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας» δηλώνει και σημειώνει ότι δεν λείπουν οι αφορμές για να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι που μπορούν.

«Μέσω οργανώσεων που έχουν επιδείξει το δικό τους έργο μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι η προσφορά του θα πιάσει τόπο» προσθέτει ο κος Χαμζαδάκης σημειώνοντας ότι υπάρχουν εθελοντές που προσφέρουν πραγματικά και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη.

«Οι ανάγκες της κοινωνίας δεν έχουν απλά αυξηθεί, έχουν πολλαπλασιαστεί» δηλώνει ο κος Χαμζαδάκης τονίζοντας ότι η φτώχεια είναι ορατή πια ακόμη και σε μια μικρή πόλη, όπως η Κομοτηνή. «Υπάρχουν φτωχοί, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά. Η Κρίση χτύπησε και το συναίσθημα, κόπηκαν πρώτα τα όνειρα του ανθρώπου, δεν μπορεί πια να κάνει όνειρα γιατί δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει» δηλώνει προσθέτοντας ότι ένας τέτοιος άνθρωπος σιγά-σιγά βυθίζεται στην κατάθλιψη.

Καθημερινά στο ιατρείο του βλέπει ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν τη συμμετοχή τους για την αγορά των φαρμάκων. «Νέοι άνθρωποι, επειδή ακριβώς είναι άνεργοι, δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα». Παρά τις δυσκολίες που συντροφεύουν τις ζωές των Ελλήνων και τις σκέψεις πολλών για μετανάστευση στο εξωτερικό ο Κομοτηναίος γιατρός σπεύδει να καλέσει τους Έλληνες να αγαπούν περισσότερο την πατρίδα, αλλά και τους συνανθρώπους τους. Και τέλος, όπως λέει, ίσως οι δυσκολίες αυτές να αποτελούν μια ευκαιρία για να «αποκτήσουμε όλοι κοινή λογική».

Απάντηση