Στον σταθμό του Μονάχου

«Πάλι καλά που είναι η Γερμανία» δηλώνει πίνοντας μια γουλιά καφέ. Τον συναντήσαμε στον τόπο του, στην Κομοτηνή, πριν επιστρέψει ξανά στην Γερμανία όπου ζει κι εργάζεται από το 2006. Ο Αχμέτ πιστεύει ότι μεταναστεύοντας και ζώντας εκεί δίνει περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά του.

«Εδώ τι θα έκανα;» αναρωτιέται και σπεύδει να προσθέσει «αν έχεις μυαλό και όρεξη για δουλειά, μπορείς να φας ψωμί όπου κι αν βρίσκεσαι» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι εργάζεται σε γυράδικο της Νυρεμβέργης, αλλά και σε συνεργεία καθαρισμού. «Το μηνιάτικό μου είναι 1800 ευρώ. Εκεί βλέπω το κράτος να βοηθάει ουσιαστικά τους ανέργους. Ειδικά τώρα με τους πρόσφυγες, οι Σύριοι που έρχονται τώρα στη Γερμανία παίρνουν 480 ευρώ το άτομο βοήθεια».

Μετανάστευση σημαίνει μόνο δουλειά; Ρωτάμε τον ξενιτεμένο Κομοτηναίο για να τον ακούσουμε να σημειώνει ότι δεν λείπουν οι στιγμές ανάπαυλας για εκείνον, αλλά και για τους περίπου 15.000 Έλληνες που βρίσκονται εκεί. «Όπου βρω δουλειά και ψωμί, εκεί θα πάω » δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να ζει εκείνος και η οικογένειά του στο εξωτερικό μέχρις ότου τα πράγματα αλλάξουν προς το καλύτερο για τη χώρα μας.

Απάντηση