Στους Οδοντιάτρους των Βαλκανίων

«Υπάρχει η τάση σε αρκετούς Έλληνες να αναζητούν τις υπηρεσίες των οδοντιάτρων στα Βαλκάνια σε χώρες όπως η Βουλγαρία και τα Σκόπια ως φθηνότερη λύση και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει » δηλώνει ο Παπαδόπουλος Μόσχος, καθηγητής ορθοδοντικής στο ΑΠΘ της Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Η Εταιρεία Βορείου Ελλάδος είναι μια επιστημονική Εταιρεία με μέλη τους επιστήμονες που έχουν κάνει ορθοδοντικές σπουδές στο αντικείμενο και έχει ήδη συμπληρώσει 25 χρόνια λειτουργίας. «Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες που συνορεύουν με χώρες που εισέρχονται στην ΕΕ και έχουν αρχικά τουλάχιστον κατώτερο βιοτικό επίπεδο.» δηλώνει ο καθηγητής της Ορθοδοντικής.

Όπως τονίζει ο κος Παπαδόπουλος σημασία έχει να «προσφέρουμε εμείς καλύτερες υπηρεσίες και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση έτσι ώστε να μετριάζουμε τη διάθεση τους να αναζητούν ορθοδοντικές υπηρεσίες στο εξωτερικό». Παράλληλα σπεύδει να σημειώσει: «Προτρέπω τους Έλληνες να δίνουν μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτό που είναι να αγοράσουν σαν προϊόν και να το ελέγχουν σωστότερα γιατί με την υγεία δεν συγχωρούνται επιπολαιότητες .»

Όσον αφορά στις αλλαγές που έχει επιφέρει η Κρίση στην στοματική υγιεινή ο κος Παπαδόπουλος είναι κατηγορηματικός πως τα απλά πράγματα στο σπίτι, όπως η οδοντόκρεμα και η οδοντόβουρτσα, οι Έλληνες εξακολουθούν να τα τηρούν. Ωστόσο, αλλαγές σημειώνονται σε ζητήματα σοβαρά που χρήζουν ιατρικής φροντίδας, τότε πολύ αναβάλουν να δώσουν λύση πηγαίνοντας στον οδοντογιατρό τους για λόγους οικονομίας. «Λόγω της Κρίσης κι επειδή δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπήρχε μια κάλυψη της οδοντιατρικής υγείας σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα όλα να καλύπτονται από το οικογενειακό πορτοφόλι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναβάλουν την φροντίδα των δοντιών τους. Η Κρίση επηρεάζει αρνητικά τους Έλληνες στο να προσέλθουν στο οδοντιατρείο και να ζητήσουν ιατρική κάλυψη.»

Απάντηση