Ράλι αλληλεγγύης

Ο Άλεξ με την παρέα του, τρία αγόρια και δύο κορίτσια ξεκίνησαν ένα διαφορετικό Ράλι με τα αυτοκίνητά τους. «Ράλι αλληλεγγύης», όπως το ονομάζουν θέλοντας να διανύσουν την απόσταση Γερμανία –Κωνσταντινούπολη, διασχίζοντας χώρες της Ε.Ε. και μέσω της Ελλάδας να φτάσουν στον προορισμό τους. Καθημερινά, για αυτό το λόγο οδηγούν οκτώ ώρες και παράλληλα φροντίζουν να γνωρίσουν τις περιοχές από όπου διέρχονται και τον κόσμο.

Στην Κομοτηνή η στάση τους ήταν εκτός προγράμματος, αναγκαστική. Μια βλάβη στο ένα από τα τρία αυτοκίνητα στάθηκε αιτία να διανυκτερεύσουν στην πόλη και να αναζητήσουν συνεργείο την επόμενη μέρα. «Μπορεί να σταμάτησε για λίγο το ταξίδι μας, αλλά πολύ σύντομα συνεχίζουμε» δηλώνει ο Άλεξ, λάτρης του αυτοκινήτου και υπέρμαχος της ιδέας της συναδέλφωσης των λαών.

Μόλις φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη, τον τελικό τους προορισμό, σκοπεύουν να πουλήσουν τα τρία αυτοκίνητα και τα χρήματα που θα κερδίσουν να τα δωρίσουν σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό. Όσον αφορά στο μήνυμα αυτού του ιδιαίτερου ράλι; «Ελευθερία στον κόσμο και ειρήνη» δηλώνει ο Άλεξ χωρίς δεύτερη σκέψη. Τόσο εκείνος, όσο και η παρέα του διασκεδάζουν με την ψυχή τους το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.

Απάντηση