Αισιοδοξία κι απαισιοδοξία μαζί

Ο κος Καϊμακτσόγλου και ο κος Πανέρης είναι αχώριστοι φίλοι. Στο περίπτερο της Αγίας Παρασκευής ο πρώτος, έξω από αυτό να του κάνει παρέα ο δεύτερος. Και οι δύο συνταξιούχοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών τους και περιμένουν κι εκείνοι καλύτερες μέρες.

syntaxioyxosodontiatros

ο κος Πανέρης

«Είναι δύσκολη δουλειά αυτή του περιπτερά, είμαι κλεισμένος εδώ 12-15 ώρες. Όμως, ποιο επάγγελμα δεν είναι δύσκολο στις μέρες μας; Θέλω να βοηθήσω τον γιο και το κάνω» δηλώνει ο κος Καϊμακτσόγλου και σημειώνει πως είναι απαισιόδοξος για το μέλλον. «Έχουμε πάψει να παράγουμε ως χώρα» δηλώνει κι αμέσως ο Δημήτρης Πανέρης σπεύδει να δηλώσει ότι εκείνος εξακολουθεί να είναι πιο αισιόδοξος « αν ενισχύσουμε τα τρία καλά της χώρας μας, την κτηνοτροφία, την γεωργία και τον τουρισμό, τότε σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ιδιαίτερα τον τουρισμό, θα πρέπει να τον ενισχύσουν οι υπεύθυνοι κι όχι να τον αποδυναμώνουν αυξάνοντας τον ΦΠΑ.»

Ο ένας μιλά, ο άλλος ακούει κι ύστερα οι ρόλοι αλλάζουν κι η κουβέντα συνεχίζεται. Κάπως έτσι κυλούν οι ώρες των δυο συνταξιούχων που αντλούν τα θέματα από την επικαιρότητα, βρίσκοντας πάντα χώρο στις κουβέντες τους για τις συντάξεις. «Δεν γκρινιάζουμε, λέμε Δόξα το θεό, αλλά έχουμε πάντα την αγωνία για το αν θα συνεχίσουμε να τα παίρνουμε» δηλώνει ο πρώτος «έχει κι από εμάς χειρότερα» προσθέτει ο δεύτερος κι έτσι συνεχίζουν ρίχνοντας απαισιόδοξες κι αισιόδοξες ματιές στον κόσμο γύρω τους.

Απάντηση