Νέοι στα χρόνια της Κρίσης

«Όλα τριγύρω αλλάζουν, όμως, γίνονται χειρότερα για εμάς τους νέους». Η Κατερίνα δηλώνει απογοητευμένη από το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας. «Υπάρχουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα τετράωρα, τα πεντάμηνα, τα οκτάμηνα. Για την νέα γενιά δεν υπάρχει το κεκτημένο της Συλλογικής Σύμβασης, αν βρει ένας νέος δουλειά καλείται να υπογράψει την ατομική σύμβαση εργασίας με ό,τι αυτό σημαίνει σε κάθε περίπτωση.»

Αγχωμένη από αυτό που ζει, προβληματισμένη για τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, θορυβημένη από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αναρωτιέται αν οι νέοι στη δική της ηλικία, θα βρουν δουλειά; Αν θα καταφέρουν να πάρουν σύνταξη;

Έχει δουλέψει στο χώρο της εστίασης. Τώρα έχει βρει μια εποχιακή δουλειά σε ένα χώρο διασκέδασης μικρών παιδιών. «Πληρώνομαι ανάλογα με τις ώρες. Στο χώρο της εστίασης ήταν πιο δύσκολα. Κυριακές ανοικτά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειωμένες πάντα οι πληρωμές, δυστυχώς υπάρχουν κι αυτά.» δηλώνει και σπεύδει να στείλει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα. «Το θέμα είναι οι νέοι να μην απογοητεύονται, να παλεύουν σε κάθε χώρο δουλειάς γι αυτά που τους ανήκουν. Και τα κεκτημένα των παλιότερων γενιών έτσι κατακτήθηκαν, με αγώνες. Όλα αγωνιστικά πρέπει να τα κερδίζουμε με τους συναδέλφους μας μαζί. »

Απάντηση