Η μαγεία της ζωής

Ο Θεμιστοκλής Σταθόπουλος είναι καλλιτέχνης εικαστικών, δάσκαλος ζωγραφικής στο ΚΑΠΗ και στο Σύλλογο «Αθηνίων» στην Κομοτηνή. Πρόσφατα έζησε μια περιπέτεια με την υγεία του που τον οδήγησε να αναθεωρήσει τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα.

Τον συναντήσαμε είκοσι μέρες μετά από ένα τριπλό μπαϊ πας. «Ευτυχώς έχω ανακάμψει γρήγορα, περπατώ, βγαίνω έξω, είμαι αρκετά καλά » δηλώνει σημειώνοντας ότι σε όσα καρδιογραφήματα είχε κάνει μέχρι τώρα δεν φαινόταν το παραμικρό ανησυχητικό σημάδι. «Είμαι άνθρωπος αγχώδης. Άγχος και στρες είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει, να μην κοροϊδεύομαστε, αλλά μπορείς να βελτιώσεις κάποια πράγματα» δηλώνει πιο σοφός τώρα πια ο Κομοτηναίος καλλιτέχνης και εξηγεί «να βγάλεις από τη ζωή σου κάποιους ανθρώπους οι οποίοι σε ενοχλούν για παράδειγμα και να επικεντρωθείς σ’ αυτά που θέλεις εσύ, με το τέμπο που θέλεις εσύ, χωρίς να αγχώνεσαι.»

Συμβουλές ζωής; τον ρωτάμε «ένα καμπανάκι» απαντά και προσθέτει «από τη μια είναι κακό, από την άλλη είναι καλό γιατί μας ωθεί να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να προσέχουμε τον εαυτό μας, να ζούμε περισσότερο με τους φίλους μας, με τους ανθρώπους που έχουν θετική ενέργεια και μας βοηθάνε κι όχι αυτοί που έχουν αρνητική. Γιατί ξέρετε πολύ καλά πως ό,τι και να κάνεις πάντοτε θα υπάρχουν οι αρνητικοί που θα λένε «σιγά μωρέ τι έκανες;» »

Σύμφωνα με τον κο Σταθόπουλο ο άνθρωπος δεν αλλάζει χαρακτήρα, ωστόσο, είναι σημαντικό να αφήνει εκτός όλα όσα τον ενοχλούν.Όσον αφορά στη γεύση που του άφησε η επαφή με το σύστημα υγείας της χώρας μας; ο κος Σταθόπουλος δηλώνει με λύπη «το σκηνικό είναι δραματικό, ελλείψεις σε προσωπικό τραγικές» και προσθέτει με νόημα « χωρίς χρήματα ελάχιστα μπορούν να δουλέψουν. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν, αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει .»

Απάντηση