Διεθνής πόλη αθλητισμού η Κομοτηνή

Ένα δημιουργικό «πανηγύρι» αθλητισμού, δημιουργίας, πολιτισμού και συνεργασίας θα ζήσουν φοιτητές, καθηγητές, ντόπιοι και επισκέπτες στην Κομοτηνή. Ένα «πανηγύρι» με οκτώ στρογγυλές τράπεζες, έξι σεμινάρια με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές, 250 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες, καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Αφορμή και τον φετινό Μάιο στέκεται το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) που ανοίγει για 24η φορά τις πύλες του την Παρασκευή στις 20 Μαΐου.

«Όλα αυτά τα χρόνια για τις ανάγκες της διοργάνωσης των Συνεδρίων εργάστηκαν εθελοντικά 12.000 φοιτητές και η προσπάθεια συνεχίζεται» δηλώνει η Κοσμήτωρ της Σχολής, η κα Μαρία Μιχαλοπούλου δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση και στη φετινή διοργάνωση και σ’ αυτή της νέας χρονιάς ο πήχης να εξακολουθήσει να είναι υψηλά.

Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου θα βρεθούν Κομοτηνή αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου. «Από φέτος το συνέδριο γίνεται θεματικό. Το κεντρικό θέμα του 24ου ΔΣΦΑΑ είναι: “Παιδιά και νέοι στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό”. Ο Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ο καθηγητής Craig Williams από το Πανεπιστήμιο του Exeter, στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 18.15 θα αναφερθεί στην Ευρωστία, το μεταβολισμό και την προπόνηση παιδιών και εφήβων» δηλώνει η κα Μιχαλοπούλου και εξηγεί ότι οι δυο στρογγυλές τράπεζες-δορυφόροι του κεντρικού θέματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21/05/2016.

Η πρώτη θα γίνει στις 12.00 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προπονητικής και θέμα «Προπόνηση δύναμης και αντοχής στα παιδιά και τους εφήβους» και δεύτερη με την Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης και θέμα «Παιδιά και Έφηβοι στον Αθλητισμό». Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλη» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ένας από τους βασικούς στόχους του ΔΣΦΑΑ 2016 είναι η ανάδειξη νέων επιστημόνων και η ενίσχυση της “σύγχρονης έρευνας αιχμής”. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε το Βραβείο Νέων Ερευνητών (ΒΝΕ) που θα δοθεί για πρώτη φορά από το 24o ΔΣΦΑΑ του 2016. Όσοι νέοι επιστήμονες κάτω από 45 ετών δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό για την επιστημονική αριστεία, θα παρουσιάσουν το επιστημονικό τους έργο ως ηλεκτρονικά αναρτημένη εργασία στο 24ο ΔΣΦΑΑ 2016. Η επιτροπή αριστείας θα επιλέξει τις δέκα κορυφαίες εργασίες, των οποίων οι συγγραφείς θα λάβουν χρηματικό βραβείο.

Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία και Ρουμανία θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης.

Απάντηση