Σαν Σήμερα 4 Ιουνίου

Καλή σας μέρα αγαπητοί φίλοι των “Daily-Stories” 4 Ιουνίου σήμερα, άλλη μέρα νέο ξεκίνημα, πάμε να απολαύσουμε μια υπέροχη ημέρα…

Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών.
Γιορτάζουν: Μάρθα, Μητροφάνης, Μητροφάνα.

Σαν Σήμερα 4 Ιουνίου το 1456 μ. Χ.

Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.

1878
Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία η Κύπρος περιέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Αγγλία.

1936
Το Λαϊκό Μέτωπο (συμμαχία σοσιαλιστών – κομμουνιστών) σχηματίζει την πρώτη κυβέρνηση στη Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Λεόν Μπλουμ.

1989
Το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, με τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

1996
Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, μετά την αμφισβήτηση από τούρκο αξιωματούχο της ελληνικότητας της νήσου Γαύδου. Η νέα πρόκληση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σχεδιασμού νατοϊκής άσκησης στο στρατηγείο της Νάπολης. Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε εγγράφως να μην συμπεριληφθεί η νήσος στην περιοχή που θα διεξαχθεί η στρατιωτική άσκηση, ισχυριζόμενος ότι το νησί αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή και κάνοντας λόγο για γκρίζα περιοχή.

2006
Κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό. Υπό την απειλή όπλου και χειροβομβίδων, ελικόπτερο απογειώνεται από τον Άγιο Κοσμά, προσγειώνεται στο προαύλιο των φυλακών και παραλαμβάνει τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/0406#ixzz4AXqdLSpa

Απάντηση