Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 6-6-2016

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και τα υπόλοιπα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στη Νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου τις μεσημβρινές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 26 έως 31 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριων εντάσεων 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στη θάλασσα της Ρόδου ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους 5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Απάντηση