Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 9-6-2016

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και την ανατολική Κρήτη όπου ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις από μέτριοι έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις, σταδιακά όμως θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 και στην Κρήτη από 14 έως 25.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι αρχικά μεταβλητοί 2 έως 3 και τοπικά ανατολικοί έως 4 μποφόρ άνεμοι θα στραφούν σε νότιους και νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Προς το βραδυ όμως θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες και δορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κρήτης θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Σταδιακά όμως και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ ενώ στο νοτιοανατολικό θα παραμείνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Απάντηση