Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 10-6-2016

Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα νησιά του Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά και κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 28 και στην Κρήτη από 11 έως 27.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν κατά τη διάρκεια της της ημέρας σε βόρειους και βορειοανατολικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξσθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Στο βοειοδυτικό Αιγαίο οι αρχικά ανατολικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε νοτιοανατολικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άρχικά βόρειοδυτικοί άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα παρουσιάσουν μικρή σταδιακή εξασθένηση και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 5 μποφόρ. Στην περιοχή των Κυκλάδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 2 έως 3 μποφόρ. Στην περιοχή της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Απάντηση