Τρουφίτσες σοκολάτας με αμύγδαλα

Δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές και τις επισκέψεις από τα τρουφάκια. Τα ετοιμάζετε με Κουβερτούρα και Τριμμένο Μπισκότο και για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά, τα καλύπτετε με Τρούφα Σοκολάτας.

Υλικά

250γρ. Κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
240γρ. κρέμα γάλακτος
130γρ. Τριμμένο Μπισκότο
2 – 3 κουτ. σούπας ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ρούμι κλπ.)
150γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο
100γρ. κόντιτα (ανάμεικτα ζαχαρωμένα φρούτα σε κυβάκια)
[Για την επικάλυψη

2 φάκελοι Τρούφα Σοκολάτας

Διαδικασία

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Τέλος, ενσωματώνετε το αμύγδαλο και τα κόντιτα, αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.

Βάζετε την Τρούφα σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στην Τρούφα να σκεπαστούν παντού.

Τοποθετείτε τις τρούφες σε τρουφόχαρτα ή ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις διατηρείτε στο ψυγείο.

Απάντηση