Στο Νοσοκομείο…

Τη λειτουργία του Συμβουλίου Κρίσης Επιλογής Ιατρών δρομολογεί το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με στόχο την υλοποίηση των μόνιμων προσλήψεων που έχουν αποφασιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρόσληψη πέντε ιατρών, δύο Ορθοπεδικών, ενός Νεφρολόγου, ενός Εντατικολόγου για την ΜΕΘ και ενός Οφθαλμιάτρου. Τα Συμβούλια αυτά θα αρχίσουν να συνεδριάζουν το αμέσως επόμενο διάστημα και σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη οι προσλήψεις των ιατρών θα γίνουν σε δύο –τρεις μήνες από σήμερα. Όσον αφορά το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, όπως δηλώνει ο νέος διοικητής, είναι μεγάλο. «Σε όλες τις θέσεις έχουμε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και περιμένουμε τις εισηγήσεις των ιατρών για να δούμε με βάση την μοριοδότηση που θα γίνει ποίοι θα προκριθούν για τις θέσεις αυτές» εξηγεί.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα εκδοθεί μια προκήρυξη η οποία θα αφορά τριάντα θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, Νοσηλευτικού Προσωπικού, Τραυματιοφορέων , Γενικών Καθηκόντων δωδεκάμηνης διάρκειας μέσω του Υπουργείου Εργασίας οι οποίες θα έρθουν να στελεχώσουν το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Συνολικά θα δοθούν 3.5 εκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου. Για τα 1,5 εκ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση αναμένεται η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τον διαγωνισμό» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης. Παράλληλα, προσθέτει ότι «Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα γίνει ο διαγωνισμός». Ενώ, στα “σκαριά” βρίσκεται η έγκριση ενίσχυσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Απάντηση