Στη Νέα Καλλίστη…

Η Μαρία Σιώπη είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Καλλίστης. Ένας Σύλλογος που αριθμεί 63 μέλη και με τις μικρές του δυνάμεις στέκεται αλληλέγγυος στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Και φέτος στις γιορτές μπορέσαμε να αγοράσουμε τρόφιμα και να τα δώσουμε στις οικογένειες εκείνες που περνούσαν δύσκολα» δηλώνει η κα Σιώπη κι εξηγεί ότι με διάφορες χειροτεχνίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες του Συλλόγου και να υλοποιήσουν τις δράσεις τους χωρίς πάντα να το καταφέρνουν.

Οι οικισμοί χρειάζονται νέους ανθρώπους
«Οι καιροί είναι δύσκολοι» δηλώνει η κα Σιώπη σημειώνοντας πως πολλά έχουν αλλάξει στον οικισμό της Νέας Καλλίστης. «Αυτό που χρειάζεται κάθε χωριό είναι νέους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν τους τόπους. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης ο κόσμος ζορίστηκε» δηλώνει βλέποντας κι εκείνη πολλούς να αρκούνται μόνο στα απαραίτητα κι εκείνα, αρκετοί, να τα εξασφαλίζουν με το ζόρι.

«Ο Σύλλογος είναι μια καλή αφορμή για τις γυναίκες να βγαίνουν από τα σπίτια τους» δηλώνει η δραστήρια πρόεδρος που παρακολουθεί την ψυχολογία των μελών του Συλλόγου να αλλάζει προς το καλύτερο μετά από κάθε συνάντηση. «Η παρέα, η συζήτηση, οι κουβέντες, ο καφές, η χαλάρωση, μόνο καλό κάνει» δηλώνει εκείνη χαμογελώντας υποσχόμενη κάθε μήνα να γίνεται κι ένα μικρό γλέντι. «Σκοπός δεν είναι μόνο τα γλέντια, αλλά να μπορούμε να βοηθάμε κι ανθρώπους που στηρίζονται, εγώ αυτό θέλω» προσθέτει με έντονη την πίστη ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουν όλοι την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Ο κόσμος θέλει, αλλά δεν έχει, δεν μπορεί.» λέει ξανά προβληματισμένη κι εκείνη. Αυτά κι άλλα ζητήματα τα συζητούν 35- 40 γυναίκες κάθε Δευτέρα, στη δική τους συνάντηση. Μια συνάντηση όπου στέκονται, ξαποσταίνουν, ανταλλάσσουν νέα, μοιράζονται ευχές και λύπες και μετά, πιο δυνατές συνεχίζουν…

Απάντηση