Το “καταφύγιο” στην Ισπανία

Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την Ισπανία! Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με την animation ταινία που δημιούργησαν τη -‘’shelter’’- που έχει ως θέμα της το προσφυγικό, έχουν προσκληθεί σε Διεθνές Φεστιβάλ στην Ισπανία. Εκεί επιλέχθηκε να προβληθεί με τους μαθητές και τους καθηγητές δημιουργούς παρόντες από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου εκπροσωπώντας την Κομοτηνή με το καλύτερο τρόπο.

“Θα πάμε να εκπροσωπήσουμε την πόλη μας και την χώρα μας, με 2 μαθήτριες ( την Γαβριηλίδου Βασιλεία και την Ιωαννίδου Σωτηρία) στην πόλη Plasencia, όπου γίνεται το φεστιβάλ” δηλώνει η “ψυχή” του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου, ο κος Νεοκλής Λεμονίδης σημειώνοντας πως ήδη ο δήμος Κομοτηνής ανταποκρίθηκε θετικά προκειμένου να μεταβούν στη Μαδρίτη τρία άτομα, και μετά από κει, θα αναλάβουν οι διοργανωτές Ισπανοί τα έξοδα (διαμονή και διατροφή). “Το Δημοτικό συμβούλιο θα γίνει τη Δευτέρα στις 19:00 και ελπίζουμε να μας βοηθήσουν” σημειώνει ξανά έχοντας κάθε λόγο να καμαρώνει για τη ποιοτική δουλειά των παιδιών.

Με το «Καταφύγιο», την ταινία από το κινηματογραφικό εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής που απέσπασε το ειδικό βραβείο του Συνήγορου του Παιδιού λόγω ανάδειξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των δικαιωμάτων των παιδιών- προσφύγων, παραδίδουν οι Κομοτηναίοι δημιουργοί ένα καλό μάθημα σε μικρούς και μεγάλους.

Για την ταινία εργάστηκαν, σκηνικά:Ι. Καραγιαννίδης, Β. Ντίκας,Ε. Πίτατζη,Π.Προυσανίδου,Ι.Τζιώτζιου, Animation:Β. Γαβριηλίδου,Σ.Ιωαννίδου,Μ.Μαργαριτοπούλου,Α.Ροϊδου,Α.Σταμπούλη, Β.Φραντζή,Δ.Αγγελάκη,Ε.Δοβρή,Μ.Ιμπράμ, Δ.Νικολαϊδου,Χ.Νικολαϊδου, Ε.Πεχλιβανίδου,Α.Τσιοπανίδου, Ζ.Τζορμπατζογλου. Μετάφραση -Υπότιτλοι:Χρύσα Δημογέροντα,Χρυσούλα Ράφτη.

Απάντηση