Ασπίδα για τους ανασφάλιστους

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 , η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Η κάλυψη αφορά σε μηδενικό ποσοστό συμμετοχής για τους πολίτες που υπάγονται στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση καθώς και σε ποσοστό 10% και 25% για τις υπόλοιπες ομάδες.

2,5 εκ. ανασφάλιστοι πολίτες
Ποιοι ωφελούνται; Δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες. Όσοι λόγω κρίσης έχασαν την ασφάλισή τους, ακόμα και αν έχουν χρέη στους ασφαλιστικούς τους φορείς. Όσοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα. Όσοι δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, αλλά χρήζουν άμεσης υγειονομικής περίθαλψης ως μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (π.χ. ανήλικοι, έγκυες, άτομα με αναπηρία, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι .

50 ανασφάλιστοι καθημερινά στο Σισμανόγλειο
Ενδεικτικό παράδειγμα στήριξης των ανασφάλιστων αποτελεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ένα μικρό νοσοκομείο που εξυπηρέτησε 65.000 πολίτες το 2016. Καθημερινά 50 ανασφάλιστοι προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων, στα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές δεχόμενοι πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Περισσότεροι από 18.000 ανασφάλιστοι ετησίως.

2.962 πήραν δωρεάν τα φάρμακά τους
Συνολικά 2.962 πήραν δωρεάν τα φάρμακά τους από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου τους τελευταίους έξι μήνες. Όλοι τους ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι, ψυχιατρικά ασθενείς.
Η δύσκολη καθημερινότητα και οι ελλείψεις στο προσωπικό φέρουν στα όρια τους γιατρούς, νοσηλευτές και γενικότερα το προσωπικό. Έτσι, η εξασφάλιση δέκα νέων προσλήψεων μόνιμων γιατρών, η προκήρυξη θέσεων με ατομικές συμβάσεις, πρόκειται για θέσεις 29 καθαριστριών, έξι τραπεζοκόμων και οκτώ φυλάκων, αλλά και οι 31 προσλήψεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για δύο χρόνια θα ανακουφίσουν σίγουρα το ήδη ταλαιπωρημένο προσωπικό.

Απάντηση