Αντιδρούν για την “απόσχιση”

Αντίθετοι στην μετακόμιση του ΚΕΦΙΑΠ οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Την πλήρη αντίθεσή του στην ένταξη του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γ.Ν. Κομοτηνής στο ΕΣΥ ως αποκεντρωμένη μονάδα της ΔΥΠΕ με δική της οργανική σύνθεση προσωπικού και δικό της εξοπλισμό εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής της γραμματέως του Συλλόγου, της κας Μαρίας Ντικούδη το θέμα προέκυψε αμέσως μετά την γνωστοποίηση της πρότασης σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση της οργάνωσης των νοσοκομείων. Αμέσως στους κόλπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων σήμανε συναγερμός. Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ένταξη.

Ράβε ξήλωνε πέντε χρόνια
Όπως σημειώνει η κα Ντικούδη «Πριν από πέντε χρόνια το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.(πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) υπάχθηκε στη δικαιοδοσία του Νοσοκομείου με μεταφορά των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων στελεχώνοντάς το με πεπειραμένους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων (Φυσικοθεραπευτές, Γυμναστή, Εργοθεραπευτή, Νοσηλευτή, Λογοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Διοικητικό προσωπικό), 17 συνολικά . Ο τρόπος «ενσωμάτωσης» των υπαλλήλων και η λειτουργία τους κρίθηκε επιτυχημένη. «Τώρα», όπως σημειώνει η κα Ντικούδη «η ένταξη των ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΑΦΚΑ και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο ΕΣΥ ως αποκεντρωμένες μονάδες των ΔΥΠΕ με δική τους οργανική σύνθεση προσωπικού και δικό τους εξοπλισμό τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αφενός αποδυναμώνει το Νοσοκομείο αφαιρώντας υπαλλήλους και μόνιμες οργανικές θέσεις, συνολικά εννέα υπάλληλοι εργάζονται στο κτίριο του Νοσοκομείου, αφετέρου οι συχνές εργασιακές αλλαγές του συγκεκριμένου προσωπικού δημιουργούν προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών».
Παράλληλα, όπως σημειώνεται, η μεγάλη απόσταση από το Κέντρο Διοίκησης (ΔΥΠΕ) δυσκολεύει την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ του Γ.Ν. Κομοτηνής (διοίκηση, υλικοτεχνική υποστήριξη. κ.λ.π.) δυσχεραίνοντας την επίλυση προβλημάτων που πιθανώς προκύπτουν.

Ποιος ο Σκοπός του ΚΕΦΙΑΠ
«Σκοπός του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς εξωτερικούς οι οποίοι και θα πληγούν άμεσα με τις προτεινόμενες αλλαγές, καθώς το ΚΕΦΙΑΠ βρίσκεται σε άμεση επιστημονική, νοσηλευτική, εκπαιδευτική και λειτουργική σύνδεση με το Γ.Ν. Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» στο οποίο υπάγεται οργανικά και διοικητικά» σημειώνει η Γραμματέας σπεύδοντας να αποκαλύψει ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν εξέφρασε μόνο τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους υπαλλήλους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. υποστηρίζοντας σθεναρά την παραμονή τους στο συγκεκριμένο ισχύον καθεστώς, αλλά απέστειλε και σχετική επιστολή στο Υπουργείο.

Απάντηση