Χαμόγελα…

Κάνουν ταμείο και χαμογελούν με ικανοποίηση οι διοργανωτές των Φετινών Λαογραφικών Γιορτών στην γειτονική Ξάνθη. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής στέφθηκε από επιτυχία και οι επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, εστιάτορες, ιδιοκτήτες café και χώρων αναψυχής στη γειτονική πόλη, έχουν κάθε λόγο να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τις εισπράξεις.

12.000 καρναβαλιστές και 80.000 επισκέπτες
Σύμφωνα με μια πρώτη προσέγγιση υπολογίζεται πώς περισσότεροι από 12.000 καρναβαλιστές συμμετείχαν στα τριάντα πληρώματα της παρέλασης. 80.000 περίπου επισκέπτες κατέκλυσαν την πόλη της Ξάνθης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας. Σχεδόν 7.000 Τούρκοι επισκέπτες (6.836) με ιδιωτικά οχήματα και λεωφορεία εισήλθαν στην χώρα από τον συνοριακό σταθμό διέλευσης των Κήπων με κατεύθυνση την Ξάνθη. 104 λεωφορεία με Τούρκους επισκέπτες εισήλθαν από τους Κήπους και 17 από τις Καστανιές με προορισμό το καρναβάλι της Ξάνθης. Ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες δρομολόγια των ΚΤΕΛ της Βόρειας Ελλάδας από και προς Ξάνθη.

«Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για την Ξάνθη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης και βέβαια απόλυτα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της εφετινής καρναβαλικής διοργάνωσης, καθότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις “πιέσεις” τόσο στο ελληνικό περιβάλλον όσο και στην ευρύτερη διεθνή γειτονιά μας, η τελευταία κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης, ο κος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ μην παραλείποντας να τονίσει και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρουσιάστηκαν, όπως πέρσι. «Σε έξαρση βέβαια και το παρεμπόριο, με μία σειρά από παράνομες υπαίθριες δραστηριότητες να στερούν σημαντικά έσοδα τόσο από την τοπική οικονομία, όσο και από το ελληνικό κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας και μια άλλη πτυχή στην οποία θα πρέπει να δώσουν βαρύτητα οι φορείς και οι αρχές της περιοχής.

Απάντηση