Ο Πονοκέφαλος των αγροτών

Φορολογικό, Ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής προβληματίζουν τον αγροτικό κόσμο
«Ό,τι έρχεται. Ό,τι έχουμε μπροστά μας δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε » δηλώνει ο αγροτο-συνδικαλιστής της Ροδόπης, ο κ. Πέτρος Παναγιώτου και σημειώνει με νόημα, «αυτό το λένε και ειδικοί επιστήμονες που έχουν τη γνώση κι όχι μόνο εμείς οι αγρότες, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι».

Ο πονοκέφαλος του Φορολογικού
Το ασφαλιστικό και το φορολογικό μοιάζει με επερχόμενη απειλή για τους αγρότες της Ροδόπης, που δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποιες θα είναι εκείνες οι αλλαγές που τους αφορούν. Κάπου εκεί και το διαχρονικό πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής. «Είναι δυνατόν να δηλώνεται η ελληνική γη και να μην έχει ένας αγρότης δικαιώματα;» αναρωτιέται ο κος Παναγιώτου αναφερόμενος στην Νέα ΚΑΠ. Όπως σημειώνει ο πρωτογενής τομέας, τα θέματα των αγροτών, είναι εθνικό θέμα κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Επιδοτήσεις σε λάθος χέρια
«Θέλουμε να μείνουμε στη γη. Θέλουμε και τα παιδιά μας να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Αλλά, τα παλιά «κόλπα», δηλαδή οι κολλητοί του Υπουργού, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι να έχουν δικαιώματα και οι ενεργοί αγρότες να μην έχουν θα πρέπει να σταματήσουν» δηλώνει έχοντας γνώση των στρεβλών που χαρακτήριζε το σύστημα τα προηγούμενα χρόνια. «Δεν μπορεί να ζητούν από τους ενεργούς αγρότες να παράγουν κιλά και αυτούς που έχουν τις υψηλές επιδοτήσεις να μην τους ενοχλούν, να μην παράγουν και να εισπράττουν μόνο» δηλώνει ο κος Παναγιώτου επισημαίνοντας παράλληλα πως ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ζητήματα που πονοκεφαλιάζουν επίσης τους αγρότες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Απάντηση