Οι πελαργοί ξανάρχονται…

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες μέρες συμμετέχουν ενεργά στην προστασία των πελαργών που σιγά –σιγά ένας μετά τον άλλον φθάνουν στην περιοχή αναζητώντας τις φωλιές που θα φιλοξενήσουν εκείνους και τα νεογνά τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία με τις Οικολογικές Ομάδες της περιοχής, αλλά και τους Φορείς Διαχείρισης, τόσο του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, όσο και του ΔΕΛΤΑ Νέστου Ισμαρίδας Βιστωνίδας συμμετέχοντας ενεργά στις προσπάθειες προστασίας όλων των πουλιών της περιοχής.

Για την προστασία των πελαργών, αυτόν τον καιρό, οι δύο πλευρές υλοποιούν δράσεις όπως η δακτυλίωσή τους, η τοποθέτηση πομπών, η κατασκευή, επισκευή και εγκατάσταση τεχνητών φωλιών και η εγκατάσταση συνεστραμμένων καλωδίων στο Δίκτυο, απομακρύνοντας τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

«Η προστασία των πελαργών συνιστά προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ» δηλώνει ο κ. Βαγγέλης Λαφτσής, εργαζόμενος χρόνια στην επιχείρηση. Τον συναντήσαμε με τους συναδέλφους του να τοποθετεί τεχνητές φωλιές, ικανές να προστατέψουν τα συμπαθή πετούμενα από ατυχήματα. Συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας μας εκείνος και οι συνάδελφοί του απολαμβάνουν τη δουλειά τους περιδιαβαίνοντας τους οικισμούς εκείνους που αποτελούν παραδοσιακά τόπους όπου επιλέγουν οι πελαργοί για να περάσουν το καλοκαίρι τους. Τα «πελαργοχωριά» της Θράκης άλλωστε καλωσορίζουν πάντα με χαρά την άφιξή τους.

Απάντηση