Φτερωτοί φίλοι

Μια ξεχωριστή σχέση έχουν αναπτύξει οι οδηγοί ΤΑΧΙ και τα περιστέρια στην Κομοτηνή. Πολλοί από τους επαγγελματίες οδηγούς έχουν αναλάβει την σίτιση τους με αποτέλεσμα δεκάδες περιστέρια να πετούν πάνω από τις στάσεις των ΤΑΧΙ.

«Όταν βλέπουν το ΤΑΧΙ μου να πλησιάζει το αναγνωρίζουν και κατεβαίνουν στην πιάτσα περιμένοντας το φαγητό τους» δηλώνει ο κος Νίκος, οδηγός ΤΑΧΙ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κάθε μέρα εδώ και 2 χρόνια ταΐζει τα περιστέρια «μόλις ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου να κατεβώ πετούν γύρω μου περιμένοντας να τους ρίξω τροφή» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι κάποια από αυτά έχουν έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο να τρώνε το φαγητό τους μη διστάζοντας να τσιμπολογούν ακόμη και από την φούχτα του. «Με καταλαβαίνουν αμέσως. Έρχονται κατευθείαν. Με εμπιστεύονται, στην αρχή δειλά κι έπειτα με μεγαλύτερη σιγουριά πλησιάζουν και τρώνε σιτάρι από τη φούχτα μου. Είναι περίπου 30-35 περιστέρια σ αυτή την γειτονιά. Φροντίζω πάντα να έχω στο ΤΑΧΙ σιτάρι και ψωμί» δηλώνει χαρούμενος κι εκείνος από τη σχέση που έχουν αναπτύξει..

Το παράδειγμά του το μιμούνται κι άλλοι συνάδελφοί του. Έτσι, όταν εκείνος απουσιάζει από τη δουλειά και δεν σταθμεύει στην συνηθισμένη του πιάτσα τα περιστέρια συνεχίζουν το πέταγμα τους πάνω από τα κόκκινα ΤΑΧΙ γνωρίζοντας ότι όλο και κάποιος άλλος θα φροντίσει για την τροφή τους. Τριάντα χρόνια κρατά το τιμόνι ο κος Νίκος. Πολλές ώρες δουλειές, αμέτρητα χιλιόμετρα και πήγαινε έλα στους δρόμους. «Μεγάλη η κούραση και δυστυχώς το κέρδος της δουλειάς μικρό» δηλώνει παραδεχόμενος ότι τα ευχάριστα της δουλειάς είναι η επαφή με τον κόσμο, η κουβεντούλα με τους συναδέλφους και η επαφή με τους φτερωτούς φίλους που φαίνονται να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το ωράριο της δουλειάς του.

Απάντηση