Γρίφος…

Γρίφος για δυνατούς λύτες έχει αναδειχθεί η υπόθεση της επαναλειτουργίας της Shelman. Της Μονάδας που πτώχευσε τον Απρίλιο του 2014. Το εργοστάσιο στην Κομοτηνή βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο υπό τη διαχείριση ορισμένων εκ των πρώην εργαζομένων (ήταν πάνω από 90 προτού κλείσει). Οι εργαζόμενοι έχουν τη φύλαξη και κάνουν και την αναγκαία συντήρηση περιμένοντας την επαναλειτουργία του. Τον Οκτώβριο του 2015 αποφασίστηκε η εκποίηση του εργοστασίου κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Έλληνα επενδυτή. Η αποτίμηση των εγκαταστάσεων στην Κομοτηνή χρειάστηκε έξι μήνες. Ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2016, καταλήγοντας σε ένα ποσό 11-12 εκατ. ευρώ. Η προετοιμασία του δημόσιου πλειστηριασμού χρειάστηκε άλλους οκτώ μήνες.

«Παραμένει σε εκκρεμότητα το κομμάτι της πώλησης του εργοστασίου μια που αυτό που αναμένεται είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ποσοτική χαλάρωση στις ελληνικές τράπεζες» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων. «Όσο το ζήτημα αυτό δεν κλείνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάθε επιχειρηματία που θέλει να κάνει μια επένδυση στη χώρα να την υλοποιήσει. Αυτό που απαιτείται είναι ένα κεφάλαιο κίνησης με δανεισμό από τις τράπεζες, κάτι εξαιρετικά δύσκολο σήμερα» όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Κυμπαρίδη, έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις με τις οποίες ήδη έχει εγκριθεί η πώληση του εργοστασίου της Κομοτηνής, έχει αξιολογηθεί το κόστος της αγοράς και το τίμημα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε μια αστάθεια που επικρατεί σήμερα να γίνει οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κομμάτι της δικαστικής απόφασης συμπεριλαμβάνεται και η επαναπρόσληψη 70-80 εργαζομένων. «Η επαναλειτουργία της Shelman θα συνοδευτεί και από ένα γενικότερο ενδιαφέρον επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή. Το πέρασμα του TAP προσελκύει επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα στην περιοχή της Θράκης » αποκαλύπτει ο κος Κυμπαρίδης αφήνοντας ελπίδες για καλύτερες μέρες στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στην περιοχή γενικότερα.

Απάντηση