Φύλακες άγγελοι

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα επανδρώνουν για μια ακόμη χρονιά φέτος το φυλάκιο της Νυμφαίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 48 διασώστες, 23 εκπαιδευμένοι στη δασοπροστασία και στην δασοπυρόσβεση σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη, αρχηγό του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλη την καλοκαιρινή σεζόν θα ασχοληθούν με την πρόληψη. Ήδη πήραν το βάπτισμα του πυρός για τη φετινή χρονιά συμμετέχοντας στην κατάσβεση της φωτιάς στον Άνω Μύτικα.

Από το 2014 με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής πάντοτε δύο εθελοντές βρίσκονται στο Φυλάκιο της Νυμφαίας, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, παρατηρώντας την περιοχή της Ροδόπης. Στη θέα καπνού ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνδράμουν στις προσπάθειές της.

Οι 48 διασώστες Σαμαρείτες εκπαιδεύονται 15 μήνες. Εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, στις βασικές αρχές διάσωσης, στην πυροπροστασία και την δασοπυρόσβεση. «Ο ζήλος των εθελοντών είναι μεγάλος» δηλώνει ο κος Ιμανιμίδης σπεύδοντας να σημειώσει ότι ο εξοπλισμός τους προέρχεται από τις δωρεές των πολιτών. «Ο Εθελοντής χρειάζεται εξοπλισμό. Τον χρόνο, την εκπαίδευση και την διάθεση τα έχει». Ο αρχηγός του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής τονίζει πως «24 ώρες το 24ωρο, καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι Εθελοντές Σαμαρείτες της περιοχής είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ο,τι προκύψει στο Νομό.»

Η κρίση έχει δυσκολέψει τις προσπάθειες εξασφάλισης του εξοπλισμού τους, ωστόσο, η συνδρομή των πολιτών και ο ζήλος τους να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες των Σαμαρειτών βγάζει τους εθελοντές από τη δύσκολη θέση. «Οι πολίτες πετυχαίνουν πολλά για χάρη μας γι αυτό κι εμείς κάνουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για να πιάσει η βοήθειά τους τόπο.» δηλώνει υποσχόμενος ότι το ίδιο θα συμβεί και τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Απάντηση