Ελλάδα έχεις ταλέντο

Αγαπούν τη δουλειά τους. Δημιουργούν με τους μαθητές τους και βραβεύονται. Ο λόγος για τους δασκάλους και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάθης. Και πιο συγκεκριμένα το Γ2 τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Εκεί η εκπαιδευτικός Μαρίνα Μήτρου με τους είκοσι μαθητές της απέδειξαν ότι διαθέτουν πλούσιο ταλέντο. Πήραν μέρος σε δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπου και διακρίθηκε.

«Ένα μήλο την ημέρα»
Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ένα μήλο την ημέρα…το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ψηφιακού βίντεο ανάμεσα σε 4.500 έργα και συμμετοχή 10.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα. «Οι μαθητές έγραψαν ένα τραγούδι και κατόπιν δημιούργησαν ένα βίντεο κλιπ με τη βοήθεια του ξανθιώτη σκηνοθέτη Σταύρου Θεοχάρους. Τη μουσική έγραψε ο Παυλιδης Γεώργιος, δάσκαλος και μουσικός του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου Δράμας» δήλωσε η κα Μήτρου αποκαλύπτοντας ότι η βράβευση των μαθητών και εκπαιδευτικών έγινε στις 7 Απριλίου 2017 στην Αθήνα , στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας, παρουσία και του υπουργού, του κ. Κ. Γαβρόγλου. Τα παιδιά και η διασκάλα τους δεν έμειναν μόνο στην χαρά της βράβευσης, αλλά αποφάσισαν να δώσουν και τα ίδια χαρά. «Πρότειναν τα ίδια τα παιδιά το χρηματικό έπαθλο (δωροεπιταγή 100€) να το δωρίσουν στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, πράγμα το οποίο αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά, θεωρώντας ότι έτσι μαθαίνουν και κάτι ακόμη, την αλληλεγγύη, εξίσου σημαντικό.

«Η χαρά της ζωής»
Το ίδιο ταλαντούχο τμήμα πήρε μέρος στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους , διαγωνισμός που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με την δημιουργία της ταινίας «Η χαρά της ζωής». Η ταινία βραβεύτηκε ανάμεσα σε 270 μαθητικές ταινίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τα σχολεία της ομογένειας. «Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι μαθητές και η ταινία έχει ως θέμα ένα μικρό κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα , που όμως βλέπει τη ζωή με χαρά κι αισιοδοξία. Την σκηνοθεσία της ταινίας επιμελήθηκε πάλι ο Σταύρος Θεοχάρους» δηλώνει η κα Μήτρου που μαζί με τον συνάδελφό της, τον κ. Γιώργο Παυλίδη έγραψαν το σενάριο. Ο κος Παυλίδης συνέθεσε και τη μουσική της ταινίας. Η βράβευση της ταινίας θα γίνει στις 25 Μαιου στην Αθήνα , στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Απάντηση