Οι Μέτοικοι

Οι Μέτοικοι στην αρχαιότητα ήταν πολίτες άλλων περιοχών της Ελλάδας που είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα λόγω της καλής της οικονομικής κατάστασης. Οι Μέτοικοι σήμερα είναι ένα μουσικό σχήμα από το Μεσολόγγι με πολύ ταλέντο και ήδη με σημαντικές συνεργασίες.

Οι Μέτοικοι, μετά το ‘’Παραδοσιακό’’ με την Αρετή Κετιμέ, παρουσιάζουν ένα ακόμη τραγούδι με τίτλο ‘’Ενήλικα μωρά’’. «Είναι μια αντίφαση, όπως οι μέρες μας έχουν πολλές αντιφάσεις» δηλώνει η δημιουργός του, η κα Ευτυχία Σκεύη. Πρόκειται για ένα από τα τραγούδια του ολοκληρωμένου έργου που θα κυκλοφορήσει και επίσημα πλέον το φθινόπωρο του 2107 με τίτλο «Ανήλιαγος». Ένας τίτλος «δανεισμένος» από την αρχαιότητα με τον βασιλιά Ανήλιαγο και για τις μέρες εκείνες που ο ήλιος χάνεται μακριά.

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει μια σπουδαία ερμηνεία σ’ ένα ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο και για μια ακόμη φορά εμπιστεύεται και στηρίζει νέους δημιουργούς. Η μουσική και η ενορχήστρωση του τραγουδιού «Ενήλικα μωρά» είναι του Κωνσταντίνου Πλακίδα και οι στίχοι της Ευτυχίας Σκεύη.

«Είμαστε περήφανοι που μας εμπιστεύτηκε, που δέχθηκε να πει ένα από τα τραγούδια μας. Δεν το πιστεύουμε ότι στην πρώτη μας δισκογραφική δουλειά ερμηνεύει ένα τραγούδι μας ο Νταλάρας» δηλώνει η κα Σκεύη και σπεύδει να σημειώσει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως νέο συγκρότημα είναι να ακουστούν, να προβληθεί η δουλειά τους, να φτάσει στο κοινό. «Τα μεγάλα ραδιόφωνα» όπως λέει « κρατούν κλειστές τις πόρτες για τους νέους δημιουργούς. Τα μεγάλα ραδιόφωνα είναι ένα ολόκληρο σύστημα που θα πρέπει να μπεις, να γίνεις μέρος τους για να σε παίξουν.»

Όσον αφορά στους στόχους που θέτουν οι Μέτοικοι όπως τονίζει η κα Σκεύη «Μας ενδιαφέρει να γράφουμε τραγούδια που έχουν κάτι να πουν. Να έχουν αλήθεια και να φτάνουν στο κοινό. Γι αυτό αγωνιζόμαστε.»

Απάντηση