Μια ακούραστη εθελόντρια

Έκανε και φέτος με χαρά το ταξίδι από την Αθήνα στο Νέο Σιδηροχώρι της Ροδόπης. Η κα Ευανθία Τσουρπουδή είναι η «ψυχή» πίσω από την εθελοντική προσφορά αίματος που ενώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού, του Νέου Σιδηροχωρίου σε ένα κοινό στόχο, τη συλλογή αίματος για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

«Όλα ξεκίνησαν πριν 6,5 χρόνια όταν δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το χωριό. Με καλούσαν να συμβάλω στην προσπάθεια αυτή κι εγώ ανταποκρίθηκα έχοντας πάντα την πίστη ότι η αλληλεγγύη, η αγάπη και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι αυτό που πάντα μετράει» δηλώνει η κα Τσουρπουδή. Έτσι, με σύνθημα «Δίνω αίμα,δίνω ζωή» για 13η φορά οι συγχωριανοί της και κάτοικοι από τους γύρω οικισμούς αιμοδότησαν εθελοντικά στέλνοντας μηνύματα αγάπης κι αλληλεγγύης συλλέγοντας περισσότερες από 60 μονάδες αίματος.

«Συνεργείο από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής με την διευθύντρια κα Ανδρεάδου παρούσα, αλλά και οι επικεφαλής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κομοτηνής από νωρίς το πρωϊ έφθασαν στο χωριό για να πάρουν μέρος σ΄αυτή τη γιορτή της αγάπης και τους ευχαριστώ πολύ» δηλώνει η κα Τσουρπουδή που και φέτος φιλοτέχνησε την αφίσα της εκδήλωσης, αλλά και τα αναμνηστικά δωράκια που δίνονται πάντοτε στους συμμετέχοντες. Στο χωριό, με εκείνη παρούσα, αιμοδοτούν πάντοτε δύο φορές το χρόνο . Η ακούραστη Σιδηροχωρίτισσα, η κυρία Ευανθία Τσουρπουδή δίνει πάντοτε ξεχωριστό χρώμα στην προσπάθεια αυτή «΄Όλοι συμβάλλουν. Όλα τα παιδιά το κάνουν με κέφι » δηλώνει εκείνη ευχαριστώντας για πολλοστή φορά όσους αιμοδοτούν εθελοντικά. Η ίδια είναι άλλωστε παρούσα και στην Αιμοδοσία του Δήμου “Μεταμόρφωσης” στην Αθήνα. Θα είναι εκεί την Κυριακή 25 Ιουνίου με στόχο να καταφέρουν να αιμοδοτήσουν 1.000 άτομα.

Με καταγωγή από χωριό προσφύγων, όπως είναι το Νέο Σιδηροχώρι, γνωρίζει καλά τον πόνο που προκαλεί ο ξεριζωμός, η αγωνία για το αύριο, η πάλη για την ζωή. Έτσι, δεν παραλείπει να στείλει το δικό της μήνυμα, μήνυμα αποδοχής του άλλου θεωρώντας την αλληλεγγύη ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η κα Ευανθία Τσουρπουδή θα είναι και πάλι στο Νέο Σιδηροχώρι, το χωριό της αγάπης τον Νοέμβριο, επτά ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη αιμοδοσία για την πραγματοποίηση της 14ης στη σειρά, οι δεσμοί αίματος σ’ αυτόν τον οικισμό της Ροδόπης είναι πολύ ισχυροί.

Απάντηση