Ενισχύεται

Αυξημένα είναι τα μέτρα προστασίας και φύλαξης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με στόχο την προστασία του τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μετά τις κλοπές που σημειώθηκαν σε τρία Νοσοκομεία της χώρας. Με επιστολή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γιώργος Φιλιππίδης ζητά την προσοχή και την επαγρύπνηση τόσο της εταιρείας Security, όσο και των Προϊσταμένων των Τμημάτων.

Νέες προσλήψεις
Παράλληλα στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής δρομολογούνται νέες προσλήψεις. Προκηρύχθηκε ήδη μια θέση παιδιάτρου για την Παιδιατρική Κλινική. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης ενός γαστρεντολόγου, μια ειδικότητα που έλειπε από το Νοσοκομείο. Θα λειτουργήσει γαστρεντολογικό εργαστήριο, καθώς και εξωτερικό ιατρείο για την εξέταση των εξωτερικών περιστατικών.

Αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας της πρόσληψης οκτώ ιατρών. Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κος Φιλιππίδης στην ΕΡΤ Κομοτηνής για δύο καρδιολόγους, δύο παθολόγους, ένα δερματολόγο, έναν οφθαλμίατρο, έναν μαιευτήρα κι έναν νεφρολόγο για να στελέχωσουν τις Κλινικές. Η ειδικότητα του δερματολόγου έλειπε για χρόνια από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

«Προσπαθούμε όσο μπορούμε να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο με ειδικότητες που χρόνια έλειπαν. Οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε εξωτερικά ιατρεία ή σε γειτονικούς Νομούς.» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης και σημειώνει ότι η προσέλευση στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της Κρίσης, αλλά και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι Πολίτες στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.»

Επάρκεια στα αναλώσιμα υλικά
Ερωτηθείς για τα αναλώσιμα υλικά, σημειώνει πως τον τελευταίο χρόνο δεν απαντάται το φαινόμενο της κάλυψης των αναλώσιμων υλικών από τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. « Δεν ζητάμε από κανέναν να φέρει αναλώσιμα υλικά απ’ έξω.Το Νοσοκομείο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους και οι κλινικές είναι εφοδιασμένες από το Τμήμα Προμηθειών. Για όλα τα υλικά που απαιτούνται έχει γίνει η προμήθεια.»

Τακτοποιημένες και οι οφειλές
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζει το Νοσοκομείο της Κομοτηνής να πληρώνει τους προμηθευτές του. «Δεν έχουμε ληξηπρόθεσμες οφειλές.»¨δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου κι εξηγεί ότι «Οι προμηθευτές πληρώνονται στην ώρα τους. Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε τον Απρίλιο του 2017 και είναι μια πολύ καλή εξέλιξη. Γι αυτό το λόγο έχουμε και πάρα πολλές προσφορές των προμηθευτών μας. Έχουν κάνει αρκετές δωρεές (air codition, επισκευαστικές εργασίες, κα ) προς το Νοσοκομείο.»

Απάντηση