Στην Ερμού

Να προτιμούν τις ντόπιες επιχειρήσεις, υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα προτρέπει ο Γιώργος Κασάπης, πρόεδρος του Σωματείου Ένδυσης Υπόδησης Κομοτηνής. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνει πως έτσι μόνο παράγεται πλούτος στη χώρα μας και ενισχύεται η τοπική οικονομία. Με αφορμή το φαινόμενο πολλοί ντόπιοι να κάνουν τις αγορές τους στη γειτονική Βουλγαρία ο κος Κασάπης σημειώνει ότι αποδυναμώνεται έτσι η τοπική κοινωνία.

Πολλές και μεγάλες οι δυσκολίες των επαγγελματιών στην αγορά
80 συνολικά μέλη αριθμεί το Σωματείο Ένδυσης Υπόδησης της Κομοτηνής. «Είμαστε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς με πολλά προβλήματα. Δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά και πιστεύω ότι στο τέλος με δυσκολία θα τα καταφέρουμε.» Τα χρόνια της κρίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συνάδελφοί του που εγκατέλειψαν τον χώρο κι άλλοι που, όπως λέει, απλά υπάρχουν. «Οι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλες» σημειώνει σπεύδοντας να συμβουλέψει εκείνους οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις. «Να μην ανοιχτούν πολλοί. Με τις τράπεζες και τους προμηθευτές τα προβλήματα δεν λείπουν.» σημειώνει με νόημα.

Επιφυλακτικοί οι προμηθευτές
Σύμφωνα με τον κ. Κασάπη οι προμηθευτές είναι επιφυλακτικοί, πρέπει πρώτα να πληρωθούν και μετά να φέρουν το εμπόρευμα. Ίσως αυτό να είναι και το υγιές εμπόριο. Πριν την κρίση με μια επιταγή τρίμηνη, εξάμηνη, πεντάμηνη, χρόνου γινόταν η προμήθεια κι αυτό δεν είναι υγεία. «Ελπίζω να βρεθεί λύση για τον ελεύθερο επαγγελματία, τον έμπορα γιατί είμαστε σε δύσκολη θέση.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση