Μετά μουσικής…

Μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα την περίοδο του καλοκαιριού θα παίζει μουσική στους υπαίθριους χώρους, εφόσον το κατάστημα πληροί τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις. O πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Ι. Μαυρίδης αναλαμβάνει τη δέσμευση έναντι όλων των συμπολιτών ότι θα περιφρουρήσουν οι ίδιοι το μέτρο και θα επέμβουν, αν κριθεί σκόπιμο, σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις κατάχρησης που εκθέτουν τον κλάδο.

Στο Σωματείο οι εγγεγραμμένοι είναι 150 άτομα, μέχρι το τέλος της χρονιάς γίνεται προσπάθεια να γραφούν και άλλοι τόσοι, καθώς προσπάθεια άμεσης ένταξης βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πτώση της κίνησης, ωστόσο, τους προβληματίζει έντονα. «Η πόλη έχει αδειάσει. Οι φοιτητές έχουν φύγει. Ψάχνουμε τους πελάτες. Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή. Περιμένουμε τη νέα σεζόν.» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στόχος του Σωματείου, όπως αποκαλύπτει είναι η μείωση των τελών που καταβάλουν στο δήμο για την κατάληψη του υπαίθριου χώρου. «Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που κάνει ακόμη κάποιες προσλήψεις. Από τις αρχές του 2018 διεκδικούμε τη μείωση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους κατά 25%. Είναι υψηλό το κόστος που καλούμαστε να καταβάλλουμε. Όπως, τα πάντα είναι υψηλά στην εποχή μας. Κάθε πράγμα έχει το δικό του κόστος.»

Απάντηση