Τι περιμένουν στην αγορά

Να αξιοποιήσουν τις εκπτώσεις και τα δεκαήμερα προσφορών που θα ακολουθήσουν προτρέπει τους καταναλωτές της Ροδόπης η κα Δέσποινα Χατζημάνου, καταστηματάρχης στην Κομοτηνή κάνοντας λόγο για ποσοστά εκπτώσεων που αγγίζουν ήδη το 40%. «Να κάνουν πρώτα μια πολύ καλή έρευνα αγοράς στην πόλη και να μην παραπλανούνται από τα μεγάλα ποσοστά που αναγράφονται στις βιτρίνες» δηλώνει και σημειώνει ότι εκτός από τους έντιμους επαγγελματίες υπάρχουν πάντα και κάποιοι που θεωρούν ότι μπορούν να εξαπατήσουν το κοινό.

« Υπάρχει η εποπτεία εμπορίου, ο Σύλλογος ένδυσης υπόδησης και η Ομοσπονδία για καταγγελίες, όταν προσπάθειες τέτοιου είδους γίνονται αντιληπτές από τους καταναλωτές » προσθέτει η κα Χατζημάνου μιλώντας για κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις των καταστηματαρχών.

Ποιότητα ναι, επάρκεια με μέτρο
Η επάρκεια προϊόντων δεν κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με άλλες χρονιές, λόγω κρίσης, ωστόσο η ποιότητα παραμένει σταθερή. «Να μην καταφεύγουν σε μεγάλα καταστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να μας παραπλανήσουν. Ο χώρος της ένδυσης και της υπόδησης έχει πάρα πολλά μέλη, ας αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνουν » προτρέπει η κα Χατζημάνου καλώντας τους καταναλωτές να εμπιστευτούν τους ντόπιους επαγγελματίες.

Τούρκοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι επισκέπτες
Η κρίση δίδαξε πολλά στους καταστηματάρχες , με πρώτο «μάθημα» ότι χάσιμο πελατών από αφερέγγυα συμπεριφορά δεν συγχωρείται. «Πρέπει και οφείλουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια, αλήθεια και σεβασμό στους καταναλωτές πους μας στηρίζουν χρόνια προσελκύοντας νέους καταναλωτές.» δηλώνει η κα Χατζημάνου σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά φέτος παρατηρεί τουρίστες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία να μπαίνουν στα καταστήματα και να κάνουν αγορές.

Απάντηση