Ο Ματίας και η Αντωνία

Ο Ματίας και η Αντωνία ξεκίνησαν από τη Γερμανία. Με το ποδήλατό τους διέσχισαν τη Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Κροατία, την Αλβανία, την Fyrom φτάνοντας στην Ελλάδα. Από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στη Θράκη με στόχο να γνωρίσουν την περιοχή.

«Επιλέξαμε το ποδήλατο γιατί έτσι γνωρίζεις πολύ κόσμο. Με το αυτοκίνητο μπορεί να πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά χάνεις τα ωραιότερα μέρη» δηλώνει ο Ματίας. Χωρίς να κρύβουν την κούραση τους, ιδιαίτερα όταν ποδηλατούν με τον υδράργυρο στα ύψη, απολαμβάνουν κάθε καινούργια έκπληξη που τους επιφυλάσσει ο φιλόξενος τόπος της Θράκης. Έτσι, έκαναν μπάνιο στη Θάλασσα της Μάνδρας και απόλαυσαν τους καλοκαιρινούς καρπούς της γης στην Κομοτηνή, τρώγοντας με όρεξη ένα πεπόνι στην ανάπαυλά τους . «Ποδηλατώντας απολαμβάνεις τον αέρα μιας περιοχής. Τον αέρα της θάλασσας, νιώθεις καλύτερα έναν τόπο. Μ’ αρέσει πολύ να γνωρίζω μια περιοχή μ’ αυτόν τον τρόπο» δηλώνει η Αντωνία. Κι οι δύο μαζί δηλώνουν ότι λατρεύουν την Ελλάδα. Στα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα, στη Θεσσαλονίκη, στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής οι δύο φοιτητές, όπως λένε, γνώρισαν την ομορφιά της χώρας μας.

Έξι μήνες ποδηλατούν και γνωρίζουν την Ελλάδα
Και οι δύο είναι αποφασισμένοι να αφιερώσουν συνολικά έξι μήνες για να γνωρίσουν τον κόσμο, τις χώρες, τους ανθρώπους. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες γιατί είναι πολύ φιλικοί μαζί μας. Μας δίνουν φαγητό, νερό. Είναι πολύ ευγενικοί μαζί μας.» δηλώνει ο Ματίας και η Αντωνία προσθέτει με νόημα « αυτό το ταξίδι μας δίδαξε ότι οι άνθρωποι παντού είναι καλοί και φιλικοί. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Ο κόσμος είναι όμορφος χάρη και στους ωραίους ανθρώπους.»

Απάντηση