Επαγρύπνηση

«Δυστυχώς στην Χαλκιδική τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Συνεχίζουν οι εταιρείες να δουλεύουν» δηλώνει το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά της Εξόρυξης και Επεξεργασίας Χρυσού κ. Ανέστης Στρατιάδης, που έδωσε το παρόν στο δικαστήριο στη Χαλκιδική για την εκδίκαση της υπόθεσης του 15χρονου μαθητή που βρέθηκε κατηγορούμενος αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, χωρίς, όπως λέει, να έχουν καν στοιχεία εναντίον του και μάρτυρες παρά μόνο μια ταυτότητα δική που την είχε χάσει στο βουνό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Η υπόθεση τελικά αναβλήθηκε και ο κος Στρατιάδης δηλώνει με βεβαιότητα πως «Δεν έχουν κανένα στοιχείο, είναι ένας τρόπος να τρομοκρατήσουν την νεολαία για να μην συμμετέχει στα κινήματα».

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των 16 διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή των Σαπών. Με παρέμβασή της η Διανομαρχιακή Επιτροπή ζητά από τις Αρχές και τους Φορείς της περιοχής να μην τους δοθεί η άδεια. «Το ζήτημα είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε να δούμε πώς θα καταλήξει.» δηλώνει χαρακτηριστικά και παράλληλα σημειώνει «Το δάσος της Μαύρης Πεύκης, τα γεωθερμικά πεδία, είναι παραδείγματα τα οποία με την κατάλληλη ανάδειξη και αξιοποίησή τους, θα μπορούσαν να φέρουν μια άλλου είδους ανάπτυξη στην περιοχή. Τουλάχιστον προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να καταλάβουν οι αιρετοί την ουσία αυτών των πραγμάτων και να τα βάλουν επιτακτικά μπροστά, όπως θα πρέπει το κράτος, να βοηθήσει με τις μελέτες, τις προτεραιότητες για να υλοποιηθούν.»

Σύμφωνα με τον κ. Στρατιάδη « Δυστυχώς όσο μένει το τέλμα και δεν υπάρχει άλλη προοπτική στην περιοχή παραμένει πάντα ο εφιάλτης των χρυσοθήρων. Οι πονηρές σκέψεις και η αντιανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να τελειώσει.» Μάλιστα σπεύδει να προσθέσει πως θα πρέπει να «δει ο κόσμος τώρα στις διακοπές πόσο όμορφος είναι ο τόπος μας και μετά να σκεφτεί αν αξίζει να τον παραδώσει στους χρυσοθήρες για να τον καταστρέψουν.»

Τέλος , δεν παραλείπει να κάνει μια ειδική αναφορά σε τρεις αγωνιστές κατά της εξόρυξης που πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας. «Η θλίψη μας είναι μεγάλη για την απώλεια, σε διάστημα λίγων μόλις μηνών, του Χρήστου Λαζόπουλο, του Αλέκου Καρυπίδη και του Σαμψών Σταφυλλίδη, μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής. Το κενό είναι μεγάλο» δηλώνει ο κος Στρατιάδης υποσχόμενος « Θα τιμήσουμε τη μνήμη τους συνεχίζοντας τον αγώνα με νέους ανθρώπους δίπλα μας.»

Απάντηση