Στις χαρές της θάλασσας

Το καθημερινό πρόγραμμά τους άλλαξε. Μαζί και οι συνήθειες τους. Από τις εννέα το πρωί έως το μεσημέρι και για δύο ολόκληρες εβδομάδες άφηναν πίσω το σπίτι και τις υποχρεώσεις απολαμβάνοντας τις χαρές της θάλασσες, νιώθοντας και πάλι παιδιά, όπως τότε. Τότε, που μαθητές και μαθήτριες ακόμη, έπαιρναν τους δρόμους τραγουδώντας και γελώντας συμμετέχοντες τις σχολικές εκδρομές ή στις οικογενειακές αποδράσεις.

Στην Αρωγή για δροσιά και παρέα
Αφορμή στάθηκε το πρόγραμμα του δήμου Κομοτηνής που έφερε την 3η Ηλικία για μια ακόμη φορά στη θάλασσα κι αυτό το καλοκαίρι. «Περάσαμε πολύ ωραία» δηλώνει η κα Γιάννα Καμπουρίδου. Την συναντήσαμε στη στάση της Αγίας Κυριακής. Στο παγκάκι με τη φίλη της για λίγες ανάσες δροσιάς, λίγο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής. Μόλις είχε τελειώσει και η τελευταία εξόρμηση. Δύο εβδομάδες στη θάλασσα έφτασαν στο τέλος τους.

45 συνταξιούχοι πλάι στο κύμα
45 άτομα, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, άνθρωποι με αγάπη για τη ζωή, τις χαρές της και την καλή συντροφιά έπαιρναν τις τσάντες με τα απαραίτητα της θάλασσας μέσα σ’ αυτές και αναχωρούσαν στις εννέα το πρωί αναζητώντας δροσιά και χαλάρωση. Προορισμός η Αρωγή. «Μακάρι να είμαστε καλά και του χρόνου!» λέει σημειώνοντας πως πέρασαν όλοι τους πολύ ωραία με τους υπευθύνους, τον «κο Γιώργο» και την «κα Δήμητρα» όπως τους αποκαλούν, να κερδίζουν την αγάπη τους και την εκτίμηση τους με την ευγενική τους συμπεριφορά προς τους απόμαχους.

Μεσημεράκι πια κι εκείνη με το καρπούζι «δώρο» του προγράμματος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Ικανοποιημένη από την εμπειρία της συμμετοχής, δηλώνει ήδη αποφασισμένη να συμμετάσχει και του χρόνου…

Απάντηση