Ένας νεαρός παρασκευαστής φυτικών προϊόντων

Σαπούνια, κηραλοιφές, κεριά και λικέρ τα προϊόντα που βγαίνουν από το εργαστήρι του Δημήτρη Χατζηπέτρου. Ο νεαρός παρασκευαστής σταθερά, τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών, αυτό άλλωστε είναι και το αντικείμενο των σπουδών του.

Φυτικά αρωματικά λάδια μοσχοβολούν στο εργαστήρι. Τα πρώτα πολύχρωμα σαπούνια της ημερήσιας παραγωγής παίρνουν το σχήμα τους. «Είναι φιλικά προς τον άνθρωπο, γίνονται κυρίως με σπαθόλαδο, και βότανα ως πρώτη ύλη» εξηγεί ο Κομοτηναίος παρασκευαστής που παρουσιάζει με καμάρι τις κηραλοιφές με σπαθέλαιο, ιδανικές για διάφορες παθήσεις, όπως λέει, αλλά και για την φροντίδα του προσώπου.

«Μου αρέσει αυτός ο χώρος. Είναι κάτι που με διασκεδάζει. Δεν είναι μια απλή δουλειά. Με τις γνώσεις και το μεράκι βγαίνει το αποτέλεσμα που βλέπετε» δηλώνει με καμάρι και παρουσιάζει τα «λάφυρα» του μικρού κτήματος του, χαμομήλι, δυόσμος , μελισσοβότανο, τήλιο, σπαθόχορτο. Αρωματικά φυτά χωρίς φυτοφάρμακα, έτοιμα για το κοινό του.

«Ο κόσμος στρέφεται προς τα φυτικά και βιολογικά προϊόντα, τα’ αναζητά. Ωστόσο, είναι δύσκολο να καλύπτει κανείς τις οικονομικές του ανάγκες.» παρατηρεί και συνεχίζει τη δημιουργική του προσπάθεια πάντα έτοιμος να καταπλήξει.

Απάντηση