Δημιουργίες

“Εργαζόμουν πολλά χρόνια στο λογιστήριο μιας εταιρείας. Δεν είχε την εξέλιξη που θέλαμε κι όταν βρέθηκα χωρίς δουλειά αποφάσισα να κάνω αυτό που ήξερα καλά κι αγαπούσα πολύ.” δηλώνει η Ιωάννα Αρβανιτίδου περιγράφοντάς την είσοδο της στο χώρο της κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων με ημιπολύτιμες πέτρες, ασήμι και άλλα μέταλλα. «Δουλεύουμε πολύ το μετάξι και το κουκούλι.» εξηγεί και γυρίζει το χρόνο πίσω.
«Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ κοσμήματα. Έφτιαχνα τα δικά μου, ίσως για κάποιες φίλες, για κάποιον που θα το έβλεπε και θα έλεγε «θέλω κι εγώ ένα.» Στην πορεία αποφάσισα ότι θα είναι πάρα πολύ ωραίο να κάνεις επάγγελμα κάτι που αγαπάς.» Έτσι ο πρώτος δικός της χώρος, ένα πολύ -πολύ μικρό μαγαζί έδωσε την θέση του σε έναν άλλο μεγαλύτερο και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Δημιουργία και χρόνος
«Χρησιμοποιώντας κανείς το ταλέντο, την έμπνευση και τα χέρια του ποτέ δεν χάνει. Όταν κάτι το αγαπάς πολύ και το κάνεις, ίσως, και να μην υπάρχει τόσο έντονη κρίση.» δηλώνει η Κομοτηναία δημιουργός σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι το πιο δύσκολο σημείο αυτής της προσπάθειας ήταν να μάθει ο κόσμος αυτό που κάνω. «Μ’ αγάπησε πολύ ο κόσμος.» δηλώνει με καμάρι μην κρύβοντας ότι καθημερινά παλεύει με τον χρόνο που ποτέ δεν φτάνει. «Χρειάζεσαι πολύ περισσότερο χρόνο πάντα. Η δουλειά, η δημιουργία είναι ασταμάτητη.»

Ημιπολύτιμες πέτρες, καλά μέταλλα και το κόσμημα δεν αργεί να γίνει στα επιδέξια χέρια της. Όσον αφορά στη στάση των γυναικών σε περίοδο κρίσης; «Ό,τι έχει σχέση με τον καλλωπισμό και την εμφάνιση των γυναικών πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο να το κάνουν δικό τους. Είμαστε «τρελές» ευτυχώς γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο ανεβάζουμε την ψυχολογία μας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε με κάτι να «ανέβουμε», έστω με ένα κόσμημα.»

Απάντηση