Το «κουρμπάνι» στο χωριό της Σάλπης

 

Το καζάνι τοποθετήθηκε νωρίς το πρωί, φωτιά σιγανή και το κρέας, προσφορά των πιστών, να σιγοβράζει κι αμέσως μετά να βράζει στο ζωμό το πλιγούρι και όλο μαζί να διανέμεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες  του χωριού.

IMG_2597

Η Ρούλα, η Μόνικα, η Μαρία, η Μαριάνθη, η Ρούλα και η Βέρα με τον μικρό της εγγονό, όλες στην προετοιμασία του κουρμπανιού…

Η παράδοση για μια ακόμη χρονιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου Σάλπης τηρήθηκε πιστά. Η κα Μαριάνθη Σουργουτζίδου εξηγεί πως…