Ένα κλικ μια ιστορία… Γιώργος Παπαδριέλλης

Papadrielis Telis

20 χρόνια πριν… Ο δημοσιογράφος Τέλης Κελεσίδης φιλοξενεί τον Γιώργο Παπαδριέλλη σε μια συζήτηση για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση του 1994 στο KOSMOS Channel. Τότε ο αείμνηστος δήμαρχος κάνει πρόταση στον δημοσιογράφο να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του. Το επαγγελματικό «συναισθηματικό κώλυμα», λέγεται κι αγάπη για το επάγγελμα, οδηγεί τον δεύτερο εκτός λίστας. Όχι, όμως, και την οικογένειά του. Με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Βαβατσικλή πια η σύζυγος του Ευγενία έθεσε  υποψηφιότητα με τη «Νέα Πορεία». Ήταν ένα κλικ…μια ιστορία.

Ήταν  Αύγουστος  του 2002 όταν ο τότε Δήμαρχος Κομοτηνής  Γιώργος Παπαδριέλλης,  «έφυγε» από τη ζωή.

«Ένας αγωνιστής που αφιέρωσε τα παραγωγικότερα χρόνια του στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, στα ιδανικά της Δημοκρατίας, του πολιτικοκοινωνικού μετασχηματισμού, του πολιτισμού και της ισονομίας και ισοπολιτείας.» όπως ειπώθηκε από τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ακατάβλητος αγωνιστή που πάλεψε για την ανάδειξη της Kομοτηνής ως κέντρου σημαντικών εξελίξεων στον Eλλαδικό και στον ευρύτερο Bαλκανικό χώρο.

O Γιώργος Παπαδριέλλης γεννήθηκε στην Kομοτηνή το 1944. Ήταν Οδοντογιατρός στο επάγγελμα, παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Από το 1983 ήταν δημοτικός Σύμβουλος.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 1985 – 1986. Υποψήφιος δήμαρχος το 1986. Δημοτικός Σύμβουλος μεταξύ 1987 – 1990. Δήμαρχος από το 1991 μέχρι και το 2002. Mέλος Διοικητικού Συμβουλίου της KEΔKE από το 1995 μέχρι και το 2002. Πρόεδρος της Tοπικής Ένωσης Δήμων και Kοινοτήτων N. Pοδόπης. Mέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Aνατολικής Mακεδονίας και Θράκης. Mέλος Aθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων.

Ένα πολύ δημιουργικό στέλεχος της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, που ειδικά σήμερα αν και απών είναι παρών στις θύμησες εκείνων που τον έζησαν…