Category Archives: TWEETS

Ένας βιοπαλαιστής με αγάπη για τον τόπο…

IMG_6041Στην καπνοκαλλιέργεια πρώτος! Στις ραδιοφωνικές εκπομπές επίσης. Και τον τελευταίο καιρό, με το ίδιο πάθος και ζήλο για δουλειά, και στην μελισσοκομεία με επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα. Continue reading

Και του χρόνου!

IMG_6260Χρειάστηκε να οπλιστούν με περισσή υπομονή σήμερα χιλιάδες οδηγοί, διερχόμενοι από το Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, που είχε την τιμητική του. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή, χρόνια τώρα, η συνήθεια πιστών από όλα τα σημεία της Θράκης, να προσκυνούν την εικόνα του Αγίου επισκεπτόμενοι το Μετόχι, δεν υπήρξε πρόβλεψη για την απαγόρευση της διέλευσης των μεγάλων φορτηγών με αποτέλεσμα και η ταλαιπωρία να είναι πολύωρη και οι κίνδυνοι για τους ανυπόμονους οδηγούς, που αψήφιστα αδιαφορούσαν για τα μέτρα της Τροχαίας, μεγάλοι. Continue reading

Συνάντηση Προέδρων…

BAFEIADHS LEBENTHSΤις εργασίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. παρακολουθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.Εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο.

Από τα  συναπαντήματα  της ημέρας δεν έλειψαν και ξεχωριστές στιγμές, όπως αυτή της συνάντησης  του με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

“Η  συμμετοχή σου δυναμώνει τη φωνή σου” το σύνθημα της Συνέλευσης, σύνθημα, που αν κρίνουμε από τα χαμόγελα και την παρουσία τους, μάλλον άρεσε και στους δυο.

Η αλλαγή στο προσκήνιο…

IMG_6083Πάντα παρών ο Κιλτσίκης Ιωάννης. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια και Σύλλογοι είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο πλευρό τους διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο.

Υποψήφιος για την προεδρία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης μιλά πάντα για την ανάγκη υποστήριξης της συνεργασίας των επιχειρήσεων,ενημέρωσης και συμβουλευτικής με στόχο να βγουν οι επιχειρήσεις της Ροδόπης στο προσκήνιο με την απόκτηση δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η φωτογραφία από την  τελευταία εκδήλωση της Ομοσπονδίας, ακούει με ενδιαφέρον τους ομιλητές, αλλά και εμφανώς προβληματισμένος. Τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα…

«Πικρή» ζάχαρη

ZAXARHΗ Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κλείνει 8 χρόνια ζημιών με συνολικές υποχρεώσεις άνω των 220 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες της τελευταίας χρήσης έφτασαν τα 72,4 εκατ. ευρώ. Continue reading

Ντιμπέιτ: Οι ατάκες που «έγραψαν»

debateΑνάμεσα στις πλέον αξιομνημόνευτες αποστροφές ενός τηλεοπτικού τριώρου, το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, θα μπορούσε κανείς να σταθεί στις εξής:

– Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κεντρίζει στο πλευρό τον τέως πρωθυπουργό λέγοντας «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, πρέπει να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και οφείλει να τα φυλάει. Μην μας πάρουν ‘κανα νησάκι και ψαχνόμαστε».

– Θανατηφόρα ατάκα Φώφης Γεννηματά με αέρα από showbiz: «Εάν υπήρχε βραβείο για το Χρυσό Βατόμουρο στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα το είχε κερδίσει σίγουρα».

– Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώνει το πανελλήνιο για την πραγματική ταυτότητα της σημερινής Ρωσίας: «Η Ρωσία είναι πλέον μια ιμπεριαλιστική δύναμη που κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Και όποιοι το πιστεύουν ακόμη ότι έχει σχέση με την παλιά Σοβιετική Ένωση, πρέπει να ξυπνήσουν γιατί κάνουν κακό στον ελληνικό λαό».

– Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα εάν ο ίδιος έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που κληρονόμησε ή έγινε «ο πρώτος πρωθυπουργός που χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο;»

– Θα χρειαστεί να ακούσει κάποιος αρκετές φορές το συγκεκριμένο απόσπασμα από μια απάντηση του κ. Τσίπρα για να αποφανθεί εάν αυτή τη φορά πέτυχε την προφορά της λέξης «έδρεψε» ή, ως υπότροπος, επανέλαβε τον φραστικό αδάμαντα «έθρεψε δάφνες».

– Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχοντας αποφασίσει ότι θα σφυροκοπά αδιάκοπα τον Αλέξη Τσίπρα με οποιαδήποτε αφορμή από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του λόγου του, αφού ταύτισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική αβεβαιότητα («Τσίπρας=μόνιμες εκλογές», «Τσίπρας=διαρκής αστάθεια») επανέλαβε γελώντας την ήδη γνωστή ατάκα του ότι «αυτός μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός». Κατόπιν, του είπε -στον ενικό, όπως εξυπακούεται- «έχεις χρόνο να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε;»

– Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από την γνωστή διαφήμιση της Λαϊκής Ενότητας συνεχίζει live την σαρκαστική ανασκευή της κατηγορίας περί ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, λέγοντας «στο επόμενο σποτ θα δείξω πώς πήρα τα 22 δισ».

– Η κα Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο κ. Τσίπρας από την περιοχή της σοσιαλδημοκρατίας».

– Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Λέτε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και μπροστάντζα από τους Ρώσους; Τα πήραμε τα 5 δισ. ή το ‘στριψε η κυβέρνηση;»

– Αλέξης Τσίπρας προς Όλγα Τρέμη σε διαξιφισμό για το νομοσχέδιο περί αναμόρφωσης του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών: «Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;»

– Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα βγαίνει ομογενοποιημένος».

– Φώφη Γεννηματά: «Το τρενάκι του τρόμου με οδηγό και μηχανοδηγό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο οδήγησε την Ελλάδα σε απομόνωση από την Ευρώπη».

– Αλέξης Τσίπρας για τις αιτιάσεις επί αδράνειας της κυβέρνησής του σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα: «Φτάνει! Φτάνει! Εγώ πρότεινα τον κ. Μουζάλα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Προσπαθείτε να μας φορτώσετε τα σφάλματα άλλων».

#Μετά πώς;

IMG_5177Κάποιοι συμπολίτες μας δεν αλλάζουν τις κακές τους συνήθειες όσες φορές και να το επισημάνουμε.  Κομμένο κλαδί στο πεζοδρόμιο, πεταμένες παλιές σανίδες λίγο πιο εκεί. Ο άδειος κάδος μαρτυρά ότι τα άφησαν ενώ είχε περάσει ήδη το όχημα καθαριότητας του δήμου και οι υπάλληλοι καθαριότητας έκαναν ήδη τη δουλειά τους.

Κάποιοι συμπολίτες μας δεν αλλάζουν τις κακές τους συνήθειες, μετά πώς να ομορφύνει η πόλη και μαζί η καθημερινότητά μας;

 

Σάλος με την αφίσα στο Διαδίκτυο: «Πιάστηκες μ@λ@κ@ς, φρόντισε να φανείς Λεβέντης»

Λίγες μέρες μετά το πρώτο προεκλογικό σποτ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, με πρωταγωνιστή τον τηλεοπτικό «Ξανθόπουλο» των διαφημίσεων του 11880, το γύρο του Διαδικτύου κάνει, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, μια αφίσα εν όψει της κάλπης της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σε αυτήν «πρωταγωνιστεί», φυσικά, ο ίδιος ο κ. Λεβέντης, πάνω από τον οποίο εμφανίζεται η φράση: «Σε τόσες εκλογές πιάστηκες μ@λ@κας. Αυτή τη φορά φρόντισε να φανείς Λεβέντης».

Όπως είναι φυσικό, τα σχετικά σχόλια στο Facebook και το Twitter «πέφτουν βροχή».

Άγνωστο είναι, πάντως, αν η αφίσα είναι επίσημη ή προϊόν… ευφάνταστων δημιουργών, καθώς σε αυτήν δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Ένωση Κεντρώων.