Έγκριση επέκτασης σχεδίου πόλης Αλεξανδρούπολης

Μετά από πολυετείς αγώνες και ενέργειες της παρούσης Δημοτικής Αρχής εκδόθηκε το υπ. αρ. 27 AAΠ/26/02/2016 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το οποίο προβλέπει την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της πολεοδομικής ενότητας IV «Νέα Χιλή» της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ν. Έβρου), την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα όρια σύνδεσης του ιδίου Δήμου και την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης παρουσία του κ. Διονύση Μαστορόπουλου, Χωροτάκτη- Πολεοδόμου και των πρώην και νυν Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.κ. Γιώργου Ουζουνίδη και Χρήστου Γερακόπουλου, έκανε λόγο για “δικαίωση μιας σειράς ενεργειών που ξεκίνησαν μεν από το 2000 τα πρώτα όμως αποτελέσματα προήλθαν από τους συνεχείς αγώνες και τις προσπάθειες της παρούσης Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου καθώς με την απόφαση αυτή επεκτείνεται το σχέδιο πόλης Αλεξανδρούπολης στις περιοχές Καλλιθέας και Ν. Χιλής έκτασης 3.000 στρεμμάτων”. Ο κ. Λαμπάκης αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μαστορόπουλο εξαίροντας το ήθος και την προσωπικότητά του -και στο πρόσωπό του όλους τους παραγωγικούς υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης-, την κα Κατερίνα Μπρίκα, Αρχιτέκτων Μηχανικό Δ/ντρια Τεχν. Υπ. & Υπηρεσίας Δόμησης και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών για τις όλες ενέργειές τους που αφορούν στην πράξη αυτή, τόνισε ότι “η απόφαση αυτή αποτελεί συν τοις άλλοις ηχηρή απάντηση στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών”.

Από την πλευρά του ο κ. Μαστορόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή του, επεσήμανε ότι “η παρούσα απόφαση αποτελεί προϊόν μιας χρονοβόρας και δύσκολης διαδικασίας που προέβλεπε τη σύνταξη μιας σύνθεσης μελετών και η οποία μετά από πολλές ενέργειες πέτυχε την έγκρισή της από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2012, την έγκρισή της και την επεξεργασία της από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2014, σημαίνοντας ουσιαστικά την προσάρτηση 3.000 πολεοδομημένων στρεμμάτων στον ιστό της πόλης. Επόμενο βήμα για τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι πλέον η διαχείριση των εγκρίσεων, ο τρόπος σύνταξης της πράξης εφαρμογής με όλα τα νέα δεδομένα και η απόδοση των οικοπέδων στους ιδιοκτήτες”.

Απάντηση