Η τέχνη της εικόνας

Όταν τα άλλα παιδιά, μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο ακόμη, έπαιρναν κούκλες για να παίξουν, εκείνη έπαιρνε φωτογραφικές μηχανές και τις ξεβίδωνε για να δει πως λειτουργούν. «Το να εγκλωβίζω αναμνήσεις μέσα στο χρόνο ήταν αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την τέχνη της φωτογραφίας. Ήθελα να περνάω τις στιγμές στην αιωνιότητα» δηλώνει…

η Τάνια Πούλκου που γεννήθηκε στο Ορμένιο και σπούδασε Γλώσσα –Φιλολογία και Πολιτισμό των Παρευξείνιων Χωρών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Ό,τι έχει να κάνει με το φανταστικό με έλκει. Δουλεύω περισσότερο με κινηματογραφικές στιγμές, με πινελιές σουρεαλισμού» δηλώνει και γυρίζει το χρόνο πίσω. Μεγάλωσε μπολιασμένη με τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες της ιδιαίτερης πατρίδας της, και ένιωσε την ανάγκη από πολύ μικρή να εγκλωβίσει αυτές τις δυναμικές αναμνήσεις με τη πρώτη της φωτογραφική μηχανή, ξεκινώντας έτσι και εξελίσσοντας την όμορφη περιπέτεια στα μονοπάτια της φωτογραφικής τέχνης.

Η Τάνια Πούλκου καταθέτει την ψυχή της προσπαθώντας να περάσει την ιστορία της στο κοινό. «Είναι τα παιδιά μου» λέει για τις φωτογραφίες της και δηλώνει «μπερδεμένη» από τα συχνά φωτογραφικά post στα social media. Στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», όπου είναι αντιπρόεδρος και υπεύθυνη του φωτογραφικού τμήματος του Συλλόγου βλέπει κάθε χρόνο τον αριθμό των μαθητών της να ανεβαίνει. «Το εξηγείται κάπως;» την ρωτάμε κι εκείνη απαντά «Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα που φθείρει. Στην Τέχνη βρίσκει ένα αποκούμπι να βγάλει έξω ό,τι έχει μέσα του.»

Απάντηση